top of page
חיפוש

"איך אני כל כך עייף ועדיין לא נרדם?!"

  • תמונת הסופר/ת: המרפאה לשינה טבעית
    המרפאה לשינה טבעית
  • 29 בינו׳ 2024
  • זמן קריאה 1 דקות

"אני לא מבין את זה – אני כל כך עייף אבל לא מצליח להירדם, איך זה יכול להיות?!".


אחד הדברים שלכאורה תמוהים, או לא מובנים לאנשים שסובלים מבעיות שינה היא בדיוק הסיטואציה הזאת – תחושה של עייפות רבה, אך חוסר יכולת לישון דווקא כשיש להם את ההזדמנות לכך.

כאן המקום להבחין ולהבין כי יש הבדל משמעותי בין עייפות לישנוניות. כדי להירדם אנחנו מחפשים את תחושת הישנוניות. ישנן הגדרות שונות לעייפות (Tiredness), ואחת מהן היא תחושה שיכולה לכלול את הגוף באופן רחב, וגם תחושה מנטלית, והמענה שאנו צריכים היא מנוחה, לא בהכרח שינה.


יכולים להיות גורמים שונים לעייפות – החל מחוסר שינה, דרך עומס קוגניטיבי או רגשי, סטרס, יתר פעילות גופנית או פחות פעילות גופנית ממה שצריך, סיבות הורמונליות, חסר בחומרים מסוימים בגוף, ועוד. תחושת העייפות אם כן, היא אינה ערובה בהכרח לשינה, כפי שחווים אנשים רבים הסובלים מנדודי שינה (אינסומניה).


ישנוניות (Sleepiness) לעומת זאת – היא תחושה יותר באזור הפנים והעיניים שעומדות להיעצם,

על סף ההירדמות, וצריך לקרות משהו חזק או משמעותי, פנימי או חיצוני, על מנת שלא נרדם. מה שעוזר להגיע למצב יותר ישנוני, הוא בין היתר דחף השינה - מנגנון מרכזי המווסת את השינה והערות, וכאשר הוא בשיאו, בדרך כלל בשעות הערב והלילה, אנחנו אמורים להרגיש ישנוניים ומוכנים להירדם, אלא אם

כן גורמים אחרים ישפיעו על כך, וימנעו מאתנו את השינה.


לסיכום - אם אתם סובלים מנדודי שינה, מתקשים להירדם בתחילת הלילה, או מתעוררים ומתקשים לחזור לישון במהלכו, יש סיכוי שאתם לא מגיעים למיטה מספיק ישנוניים. ההמלצה היא קודם כל להתחיל לשים לב להבדלים בין העייפות לישנוניות, ולנסות לכוון את הכניסה למיטה לזמן שאתם מרגישים ישנוניות.

 
 
 

Comentarios


אורי מנדלקורן, פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך  מ.ר.מ - 27-32600
המרפאה לשינה טבעית

י-ם, פ"ת, הוד השרון וגדרה.

מוזמנים לצלול לחלום 

המרפאה לשינה טבעית: 052-5374137

sofa.png
icons%20white_edited.png
icons%20white_edited.png
icons%20white_edited.png
icons%20white_edited.png
icons%20white_edited.png
uri.png
bottom of page